Zi de hram la Anina

La sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena biserica filiei Bratova din Parohia Târnova și-a sărbătorit hramul. În ajunul sărbătorii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Privegherea într-un altar de vară din curtea bisericii, informează TRINITAS TV.

Ierarhul s-a aflat de 21 mai în mijlocul credincioșilor din orașul Anina unde a săvârșit Sfânta Liturghie în lăcașul de cult cu hramul „Sfinții Împărați”.

„Am venit cu mare bucurie la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Anina tocmai la sărbătoarea Sfinților Împărați, 21 mai, pentru că această biserică este cea mai reprezentativă care poartă hramul Sfinților Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena. Este cea mai mare, frumoasă și generoasă biserică ocrotită de Sfinții Împărați, din Episcopia Caransebeșului”, a spus PS Părinte Lucian.

La slujbă a participat un număr însemnat de credincioși dintre care foarte mulți copii și tineri precum și autorități centrale și locale.

Biserica parohială a fost construită în anul 1939 în stil bizantin. Iconostasul, in lemn aurit, a fost pictat de renumitul pictor bănățean Ioachim Miloia.

Comentarii Facebook


Știri recente