Zece luptători anticomuniști au fost reînhumați la Alba Iulia

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, au oficiat joi 23 august, la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Alba Iulia, ceremonia de reînhumare a zece luptători anticomuniști.

Ansamblul funerar care va adăposti raclele cu osemintele victimelor a fost amenajat lângă Monumentul Rezistenței Anticomuniste, aflat în curtea Catedralei Unității Naționale, situată pe Platoul Romanilor.

Reînhumarea luptătorilor anticomuniști a avut loc cu ocazia organizării la Alba Iulia a Congresului Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, informează site-ul Radio Reîntregirea.

La congres a fost prezent Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, dar și foști deținuți politici, deportați sau urmași ai acestora, din cuprinsul întregii țări.

În cadrul Congresului Arhiepiscopul Irineu a elogiat caracterul eroic al victimelor comunismului subliniind că „jertfele luptătorilor anticomuniști sunt o chemare de a trăi în comuniune românească deplină, în care credința în Dumnezeu și iubirea creștină să devină iarăși esența existenței noastre naționale”.

„Toți românii care au murit din cauza bătăilor și privațiunilor și care au fost arestați sau asasinați în timpul regimului comunist, nu sunt considerați înfrânți, pentru că sacrificiul lor ispășitor a rodit biruința finală”, a subliniat ierarhul.

Foto credit: Radio Reîntregirea

Comentarii Facebook


Știri recente