Zâmbet de copil în Fumureni-Vâlcea

Școlarii și preșcolarii din localitatea Fumureni, comuna Lungești, județul Vâlcea, au primit în pragul sărbătorilor pascale vizita social-misionară a Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Acțiunea se înscrie ca parte a proiectului „Zâmbet de copil”, desfășurat de către Asociația Codrii Mamului – Fumureni, proiect ce are ca scop dezvoltarea durabilă a comunităților prin creșterea gradului de educație al generațiilor viitoare, informează „Ziarul Lumina”.

Organizatorii evenimentului au fost Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Asociația Codrii Mamului – Fumureni (ACMF), Apa Nova București SA, Școala 195 București, sectorul 3 și Asociația Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului (AEPADO). Beneficiarii au fost elevii de la școlile cu clasele I-IV Dumbrava și Fumureni, Școala cu clasele I-VIII „Prof. Ionete Liviu” Fumureni, precum și preșcolarii de la grădinițele Dumbrava și Fumureni. Copiii au primit ca daruri de Sfintele Paști materiale educative, cărți, rechizite, dulciuri și jucării.

În cadrul acțiunii sociale, Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul, președinte de onoare al Asociației „Codrii Mamului – Fumureni”, a binecuvântat unitățile școlare și a ținut cuvânt de învățătură, evidențiind importanța legăturii dintre Biserică și Școală în lumina praznicului Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente