„Yoga nu este un exercițiu, ci un act de închinare”. Conferință despre tendințe periculoase în Grecia

Mitropolia greacă de Argolis organizează duminică un eveniment prin care vrea să atragă atenția asupra unor tendințe periculoase pentru viața spirituală a unui creștin printre care: yoga, pilates și meditație.

„Yoga nu este un exercițiu, ci un act de închinare”, atrage atenția Mitropolitul Nectarie de Argolis potrivit Greek City Times, citat de Orthochristian.

„Când facem în Biserică fie metanii mari fie închinăciuni, nu o facem din motive de fitness. Facem o mărturisire către Dumnezeu. Este un lucru similar cu ceea ce fac oamenii prin yoga, asta încercăm să explicăm”, a declarat ierarhul grec.

Conferința intitulată „Tendințe periculoase: Yoga, pilates și meditație” va avea loc duminică la Galeria de Cultură și Artă „Alexandru cel Mare” din Argolis.

Vor fi dezbătute aspecte referitoare la adevărul despre yoga dincolo de simplu exercițiu fizic, fundalul apariției yoga, înțelesul diferitelor posturi și exerciții cunoscute, meditația, implicațiile acestora în viața creștinului practicant.

Biserica Ortodoxă Greacă a exprimat poziția vizavi de acest subiect și în 2014 când a criticat inițiativa ONU de a declara ziua de 21 iunie drept Ziua Internațională a Yoga.

După cum explică sinodul Bisericii Greciei, posturile adoptate de persoanele care practică yoga au fost create ca gesturi de venerare a zeităților din Panteonul Hindus și sunt considerate a fi daruri către acestea.

Faptul că yoga este o practică de provenienţă orientală definitorie pentru hinduism şi sectele derivate din acesta precizează și profesorul român de Misiologie Pr. David Pestroiu.

„Pentru un creştin ortodox, yoga rămâne o simplă formă de manifestare a religiozităţii respective, care trebuie privită cu toleranţa specific creştină, atâta vreme cât se manifestă în arealul etnocultural în care s-a dezvoltat religia în cauză”, explică profesorul Facultății de Teologie din București.

Foto credit: Unsplash

Comentarii Facebook


Știri recente