Workshop despre serviciile sociale, organizat de Asociația Vasiliada

Asociația Vasiliada – filiala Târgu-Jiu, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a găzduit în această săptămână un workshop pe tema serviciilor sociale din județul Gorj, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu.

Evenimentul a fost organizat de Sucursala Teritorială Gorj a Colegiului Național al Asistenților Sociali, în parteneriat cu Centrul de zi „Christian” din Târgu-Jiu, Asociația Vasiliada Târgu-Jiu și Universitatea din Petroșani. Acest workshop a avut ca scop evidențierea problemelor sociale, precum cele ale bătrânilor abandonați, copiilor care provin din familii devavorizate sau ale persoanelor cu deficiențe de auz și locomotor, precum și găsirea unor soluții pentru ele.

La eveniment au participat studenți ai Universității din Petroșani, Facultatea de Științe Socio-Umane, Specializarea Asistență Socială, specialiști, membri ai Colegiului Național al Asistenților Sociali, de la care studenții participanți au avut ocazia să afle cât mai multe despre profesia ce o vor urma. În incheierea evenimentului, oaspeții, găzduiți de Asociația Vasiliada, au vizitat Centrul pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare”, unde au admirat obiectele hand-made realizate de beneficiari și au achiziționat suveniruri.

Comentarii Facebook


Știri recente