Workshop despre serviciile sociale, organizat de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei

Asociația Vasiliada – filiala Târgu-Jiu, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a găzduit în această săptămână un workshop pe tema serviciilor sociale din județul Gorj, după cum ne-a precizat Gabriela Popescu.

Evenimentul a fost organizat de Sucursala Teritorială Gorj a Colegiului Național al Asistenților Sociali, în parteneriat cu Centrul de zi „Christian” din Târgu-Jiu, Asociația Vasiliada Târgu-Jiu și Universitatea din Petroșani. Acest workshop a avut ca scop evidențierea problemelor sociale, precum cele ale bătrânilor abandonați, copiilor care provin din familii devavorizate sau ale persoanelor cu deficiențe de auz și locomotor, precum și găsirea unor soluții pentru ele.

La eveniment au participat studenți ai Universității din Petroșani, Facultatea de Științe Socio-Umane, Specializarea Asistență Socială, specialiști, membri ai Colegiului Național al Asistenților Sociali, de la care studenții participanți au avut ocazia să afle cât mai multe despre profesia ce o vor urma. În incheierea evenimentului, oaspeții, găzduiți de Asociația Vasiliada, au vizitat Centrul pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare”, unde au admirat obiectele hand-made realizate de beneficiari și au achiziționat suveniruri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre Sf. Ap. Petru şi Pavel: Diferiți ca temperament și cultură, dar cu foarte multe daruri și virtuți în comun

Patriarhul Daniel a vorbit miercuri în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală despre trăsăturile, viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cinstiţi în 29 iunie. ”Considerați primul şi ultimul dintre apostoli Patriarhul României…