Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit flori de 8 Martie la Centrul de Îngrijiri Paliative Sf. Nectarie

Voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au oferit flori și daruri de 8 Martie tuturor beneficiarilor Centrului de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pacientele, dar și pacienții au primit flori, dulciuri, icoane și cărți de rugăciuni cu minunile, Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului Pantanassa.

„Ziua Internațională a Femeii a fost pentru pacienții și pentru angajații Centrului «Sf. Nectarie» o zi de bucurie, o zi în care voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au reușit să aducă primăvara mai ales în suflet, ceea ce este foarte important”, a declarat pentru Trinitas TV Adriana Căruntu, directoarea centrului.

„Au venit «înarmați» cu coșuri de flori de primăvară foarte frumoase, cu iconițe cu Maica Domnului și cu ciocolată. Când au intrat în saloane au reușit să-i bucure atât de mult, să-i emoționeze, să le schimbe tristețea și suferința în bucurie și speranță – speranță că nu sunt uitați, că voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale sunt alături de ei.”

„Luna martie este luna primăverii, luna speranței, luna în care noi de obicei desfășurăm cel puțin o activitate la Centrul de Îngrijiri Paliative «Sf. Nectarie». Aici ne simțim ca acasă, ne simțim în familie și ne dorim de fiecare dată să aducem bucurie, să aducem primăvara în sufletele acestor pacienți greu încercați”, a declarat și Dan Prună, coordonatorul Voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.

Pe tot parcursul Postului Mare, la capela Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” din București se citesc zilnic rugăciuni.


Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor este singurul spital privat din Capitală care aparține Bisericii Ortodoxe Române. Serviciile sunt decontate aproape integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Centrul furnizează servicii pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal, pentru creşterea calității vieții lor. Complexul de îngrijiri medicale şi spirituale oferite tratează durerea fizică şi suferința psihică produsă de boală. Preotul voluntar al centrului este Părintele Cătălin Niculescu.

Donează

Fundația Bucuria Ajutorului
Cod Fiscal: 27303715
Cont: RO18RNCB0069121154240001
Banca: B.C.R. Libertății
Contact: [email protected]

Foto credit: Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie Taumaturgul” al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente