Voluntarii ITO2018 s-au întâlnit cu Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu s-a întâlnit duminică cu voluntarii şi organizatorii Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi  2018 pe care i-a binecuvântat şi felicitat pentru activitatea desfăşurată.  

Întâlnirea a avut loc în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Ierarhul a fost întâmpinat de tinerii voluntari în acordurile imnului ITO 2018 și a primit din partea lor un tricou de voluntar.

Părintele Mitropolit a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru prezența la deschiderea evenimentului, trustului de presă „Basilica” al Patriarhiei Române pentru mediatizarea manifestărilor și colaboratorilor din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Ierarhul le-a vorbit tinerilor despre „misiunea frumoasă şi sfântă” pe care o au de îndeplinit şi i-a îndemnat să se folosească de arma pe care o au a dispoziţie: tinereţea.

„Arma voastră este tocmai tinerețea care este susținută de nevinovăția și curăția pe care trebuie să le păstrați și mai departe”.

„Vocația o aveți în interiorul vostru, pentru că dacă vă privesc în ochi și voi vă priviți în ochi pe mine, simt ceea ce simțiți voi. Voi vă dăruiți ceea ce aveți în interior și iată că ne oferiți și nouă și, așa cum am mai spus, ne întineriți și pe noi”, a spus ierarhul.

Recunoștință pentru efortul depus

Coordonatorul voluntarilor ITO 2018, prof. Carmen Jinariu le-a mulțumit tuturor responsabililor de grupurile de voluntari, formatorilor, Organizației Tinerilor din Sibiu și tuturor celor implicați în buna desfășurare a activității de voluntariat.

Nu în ultimul rând, părintele Constantin Necula și consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Emanuel Tăvală au adus la rândul lor mulțumiri Mitropolitului Laurențiu pentru implicarea în organizarea ITO 2018 și tuturor celor care au trudit cu luni de zile înainte de eveniment pentru ca cei peste 3000 de tineri să se simtă la Sibiu ca acasă.

Voluntarii au pregătit la final un moment artistic și apoi au participat la o agapă frățească în curtea Facultății de Teologie din Sibiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente