Voluntarii Ambulanței pentru Monumente au restaurat biserica de lemn din Vălari

Din cauza faptului că biserica de lemn din satul Vălari, județul Hunedoara, se afla în pericol de degradare, voluntarii Ambulanței pentru Monumente au mai întreprins mai multe lucrări de restaurare pentru salvarea monumentului. 

Ambulanţa pentru monumente este un proiect-pilot care își propune să acționeze eficient în domeniul salvării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare.

Cei 25 de voluntari s-au dedicat restaurării edificiului pe parcursul a două săptămâni, timp în care au fost cazați și au luat masa în comunitatea satului Vălari.

Acțiunea a fost posibilă prin susținerea financiară a Primăriei Toplița, proprietarul edificiului, care a finanțat materialele necesare.

Proiectul Ambulanţa pentru monumente este finanțat de AFCN , Global Heritage Fund și Anglo Romanian Trust for Traditional Architecture și coordonat de către Asociația Monumentum în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio, Transylvanet – Federația pentru patrimoniu Transilvănean, Muzeul ASTRA și Direcțiile Județene pentru Cultură Sibiu, Mureș și Brașov.

Foto credit: Facebook Ambulanța pentru Monumente

Comentarii Facebook


Știri recente