Vizitează online Catedrala din Beirut şi ajuți la renovarea ei. Vezi cum arăta înainte de explozie

Aplicația VR Pilgrim oferă turul virtual al câtorva locașuri de închinare din Liban, printre care și Catedrala „Sf. Nicolae” din Beirut, una dintre cele mai afectate de explozia accidentală de săptămâna trecută.

În iunie 2020, compania VR360 Treasures a lansat aplicația VR Pilgrim, care le permite utilizatorilor să facă pelerinaje virtuale la bisericile creștine. Cu un an în urmă, echipa a vizitat Libanul pentru a filma bisericile și mănăstirile sale, în scopul includerii acestora în aplicație.

După explozia de săptămâna trecută, Georgios Tsatsanidis, directorul VR360 Treasures, a adresat condoleanțe poporului libanez: „Nu pot descrie ce simt când văd fotografii și videoclipuri trimise de prietenii libanezi. Acum un an eram în Liban și am fost fascinați de frumusețea și ospitalitatea acestei țări. Cu tristețe și durere mă uit la ce a mai rămas din Beirut ”.

Jumătate din oraș se află în ruine după explozia accidentală care a avut loc în portul Beirut în data de 4 august. Mai multe biserici din Achrafieh, unul dintre cele mai vechi cartiere creștine al orașului, au fost avariate. Printre acestea, și Catedrala „Sfântul Nicolae”, al cărei tur virtual este disponibil în aplicația VR Pilgrim.

„Potrivit legendei, Beirut a renăscut de șapte ori din cenușă, ceea ce l-a făcut un oraș-phoenix. Sunt sigur că și de această dată orașul va putea să reînvie și să devină și mai frumos”, a mai spus directorul companiei VR360 Treasures.

O mare parte din încasările făcute prin abonamente la aplicația VR Pilgrim vor fi donate pentru reconstruirea bisericilor. Aplicația este disponibilă în magazinele virtuale Google Play și App Store.

Foto credit: VRtreasures.eu

Comentarii Facebook


Știri recente