Vizite pastorale în Arhiepiscopia Aradului

Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat, duminică, 26 mai 2013, o vizită pastorală în Parohia Gurahonț, Protopopiatul Sebiș. Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, în biserica parohială cu hramul „Buna Vestire”, împreună cu preotul paroh și preotul Simion Mladin, secretar eparhial, în prezența a numeroși credincioși.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a arătat: „Înălțimea spirituală a credinciosului urmează calea Domnului, însemnând săvârșirea binelui în folosul semenilor, exemplul Sfinților Împărați, omagiați în acest an, fiind lămuritor în această privință prin opera de asistență socială și medicală a Bisericii, încă din vremea apostolică și pentru cea următoare, până azi”.

După Sfânta Liturghie, Înalt Preasfințitul Timotei, înconjurat de soborul preoților, a săvârșit slujba Parastasului și a sfințit monumentul ridicat în memoria patriotului Ioan Buteanu, prefect al Zarandului.

În după-amiaza zilei, în Parohia Zimbru, Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Timotei a vizitat biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și dispensarul uman, așezământ social ridicat aici de către Patriarhia Română și Arhiepiscopia Aradului. În continuare, în filia Valea Mare, ierarhul a oficiat slujba Vecerniei, în biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, vorbind credincioșilor despre gândul bun al înaintașilor lor de a pune lăcașul de închinare sub ocrotirea Sfinților Împărați, ca și alte biserici de pe cuprinsul țării, în frunte cu Catedrala patriarhală. Tot aici, chiriarhul, împreună cu soborul slujitor, a oficiat Panahida pentru profesorul Alexandru Roz, fiu al satului, istoric și fost profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente