Vizită tradițională de Ajunul Bobotezei: Episcopul Lucian a oficiat sfințirea apei la izvorul Mănăstirii Vasiova

Episcopul Lucian al Caransebeșului a slujit sămbătă, 5 ianuarie 2019, în Ajunul Bobotezei la Mănăstirea Vasiova, unde a oficiat Sf. Liturghie, Vecernia și Sfințirea cea mare a apei.

Vizita Episcopului Lucian în Ajunul Bobotezei la Mănăstirea „Sf. Ilie” de la Izvor, așa cum mai este cunoscută Mănăstirea Vasiova, a devenit deja o tradiție, având loc în fiecare an pe data de 5 ianuarie.

Sfințirea apei a fost oficiată la izvorul așezământului monahal care este considerat a fi făcător de minuni.

Sfințirea mare a apei la Izvorul Mănăstirii Vasiova. Foto: Episcopia Caransebeșului.

Preasfințitul Părinte Lucian a spus că Mănăstirea Vasiova este „dragă sufletului nostru”.

Ierarhul a evidențiat că acolo „s-au nevoit călugări îmbunătățiți, cum ar fi Macarie Gușcă, ctitorul acestei mănăstiri și părintele Vichentie Mălău, dar și alți părinți îmbunătățiți care au slujit aici și i-au format pe credincioșii din această zonă din punct de vedere spiritual”

„Ne bucurăm că împreună cu obștea și credincioșii Mănăstirii Vasiova ne-am rugat Mântuitorului Hristos să ne curățească și pe noi de toată întinăciunea și să ne ajute să ne purificăm și în acest an de tot ceea ce am făcut rău până acum și să ne dăruiască iertarea păcatelor, pentru că El și-a asumat păcatele noastre și le-a curățit în repejunile Iordanului”, a subliniat Preasfinția Sa.

Mănăstirea Vasiova este îndrumată de monahia Varvara Sântiuan, care împreună cu duhovnicul Ion Petrică şi cu celelalte vieţuitoare se ostenește cu grădinăritul, apicultura, ateliere de pictură şi croitorie.

Mai multe detalii și fotografii de la eveniment aflați pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente