Vizită pastorală la românii din Helsinki

Românii ortodocși din Helsinki l-au avut sâmbăta aceasta în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Apostol Iacob” și „Sfânta Muceniță Ecaterina”.

„La slujbă au participat atât credincioșii mai vârstnici cât și cei mai tineri stabiliți recent la Helsinki. Dintre cei vârstnici unii locuiesc de aproape 40 de ani în Finlanda. Cea mai vârstnică credincioasă care a participat astăzi la slujbă și s-a împărtășit cu sfintele taine are 95 de ani. Ne-am bucurat și de familiile tinere de români care dinamizează misiunea ortodoxă din aceste ținuturi și care au venit astăzi la Sfânta Liturghie împreună cu copilașii lor”, a precizat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Macarie.

În cursul după amiezii, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a participat și la un eveniment cultural, alături de alți clerici și teologi ortodocși din Scandinavia

În cadrul simpozionului, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a susținut prelegerea cu tema „Biblie și Liturghie la români”.

Comentarii Facebook


Știri recente