Vizită pastorală la mănăstirea Comana

Marți, 2 aprilie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, însoțit de părintele Protos. Macarie Șotârcă, Exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei Giurgiului și de părinți consilieri de la Centrul eparhial, a efectuat o vizită pastorală la Mănăstirea Comana. Cu acest prilej, Înâistătătorul eparhiei a apreciat complexitatea lucrărilor de restaurare care se desfășoară în prezent la întreg complexul monahal al mănăstirii. În cadrul vizitei, Preasfinției Sale i-au fost prezentate planurile și etapele restaurării, precum și metodele tehnice de realizare a acestora, după cum informează episcopiagiurgiului.ro

Restaurarea Mănăstirii Comana se realizează cu ajutorul unui proiect care a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, iar lucrările de restaurare se vor desfășura pe o perioadă de aproape patru ani. Mănăstirea Comana reprezintă un obiectiv turistic important și un simbol al județului Giurgiu.

Proiectul de restaurare a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului Domeniul major de intervenție 5.1 – Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe.

După vizitarea șantierului, Întâistătătorul eparhiei , împreună cu delegația, a vizitat și Mausoleul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, în luptele de pe Neajlov. Mausoleul a fost ridicat în anul 1932 în incinta curții Mănăstirii Comana, construirea acestuia fiind facută la indicația marelui istoric Nicolae Iorga.

Comentarii Facebook


Știri recente