Vizită pastorală la credincioșii brașoveni

Credincioșii brașoveni s-au bucurat astăzi, 5 februarie 2012, de vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a fost prezent în Parohia „Brașov-Vechi III”, din Cartierul „Bartolomeu”. Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfinta Liturghie în biserica aflată sub ocrotirea Sfinților Trei Ierarhi și a Sfântului Apostol Bartolomeu, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu a spus: ‘În această periodă a Triodului patru duminici ne pregatesc pentru Postul mare, iar apoi șase duminici ne conduc prin această nevoință a postului, oferindu-ne în fiecare duminică câte o temă. Tema de început, din Duminica Vameșului și a Fariseului, este rugăciunea smerită’.

Parohia „Brașov-Vechi III” a fost înființată în anul 1990 în Cartierul „Bartolomeu”, un cartier care nu avea biserică ortodoxă. Piatra de temelie a fost pusă doi ani mai târziu.

Lucrările au fost efectuate în mare parte cu sprijinul credincioșilor, care vin în număr mare în lăcașul pe care l-au ctitorit.

În acest moment Biserica ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Brașov este înalțată complet, acoperită și tencuită atât la interior, cât și la exterior.

Comentarii Facebook


Știri recente