Vizită pastorală în Parohia Tomești

În ajunul sărbătorii Pogorârii Duhului Sfânt, sâmbătă, 22 iunie 2013, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a poposit pentru a doua oară în mijlocul credincioșilor din Parohia Tomești, la invitația Părintelui Paroh Tiberiu Pavel, pentru a participa la întâlnirea fiilor satului, a precizat Prof. Liorean – Gheorghe Banciu de la Colegiul Național „Avram Iancu” – Brad.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită în Biserica „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, biserică construită în perioada regimului comunist de tristă amintire, prin curajul și devotamentul credincioșilor din sat, păstoriți la acea vreme de către Preotul Florea Toma.

Preasfințitul Părinte Gurie a slujit în sobor de preoți și diaconi format din: Părintele Protosinghel Nestor Dinculeană, Consilier eparhial Părintele Arhid. Nicușor Niță, Părintele Diac. Irinel Lache, Părintele Ioan Jorza, Protopopul Bradului, precum și din preoți de la parohiile din comuna Tomești și altele.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Părinte Gurie, s-a referit cu anticipație la marele praznic al Pogorârii Duhului Sfânt, la importanța lucrării Duhului Sfânt pentru mântuirea noastră, precum și la importanța participării credincioșilor la Sfânta Liturghie.

Părintele Paroh Iconom Stavrofor Tiberiu Pavel a mulțumit Preasfinției Sale pentru participare și pentru cuvântul de învățătură. În continuare, domnul subinginer Octavian Tiberiu Tămaș, primarul Comunei Tomești a citit hotărârea Consiliului Local al Comunei Tomești prin care Preasfințitul Părinte Gurie este declarat „Cetățean de onoare al Comunei Tomești” și i-a înmânat diploma care atestă acest titlu.

Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit, pentru acordarea acestui titlu, a mulțumit celor prezenți pentru buna primire și i-a îndemnat pe credincioși să-și păstreze cu sfințenie dreapta credință, precum și tradițiile populare moștenite de la înaintași.

Comentarii Facebook


Știri recente