Vizită pastorală în parohia Sânmihaiu Român

În Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinților Români, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Sânmihaiu Român, protopopiatul Timișoara I, informează mitropolia-banatului.ro

La orele diminieții, ierarhul a fost întâmpinat de copii și localnici îmbrăcați în straie populare, în frunte cu un sobor de preoți și diaconi de la parohiile învecinate, condus de pr. Ioan Bude, protopopul Timișoara I. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, în prezența a numeroși locuitori ai Sânmihaiului și ai satelor învecinate.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Ioan Bălăngean, consilier juridic în cadrul eparhiei, care a tălcuit textul Sfintei Evanghelii de la Matei 4, 18-32, în care este relatată chemarea primilor Apostoli ai Mântuitorului la propovăduire.

La momentul potrivit din Sfânta Liturghie, numeroși credincioși dintre care foarte mulți copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

În finalul slujbei, Preasfințitul Paisie a transmis credincioșilor prezenți și preoților slujitori din parohia Sânmihaiu Român, binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral „Theoforos” al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Parohia Sânmihaiu Român cuprinde 503 familii cu 1.400 credincioși, și este păstorită cu vrednicie de preoții Pompiliu Rediș și Dan Dumitru Gârjoabă.

Comentarii Facebook


Știri recente