Vizită pastorală în Parohia Râul Sadului

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, credincioșii din Râul Sadului, localitate cu îndelungată tradiție pastorală din județul Sibiu, au participat în număr mare la slujba arhierească de la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

La final, chiriarhul a ținut un cuvânt de învățătură în a explicat credincioșilor semnificația evangheliei zilei.

„Apropiindu-ne de Praznicul Nașterii Domnului, Duminica a XXVIII-a după Rusalii ne oferă o pildă pe care noi trebuie să o luăm în seamă, care ne oferă chemarea cea mai aleasă pe care Dumnezeu ne-o adresează fiecăruia dintre noi de a fi părtaș la Cina Împărăției”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu.

Potrivit documentelor vremii, prima biserică a satului a fost ridicată în anul 1768. După deteriorarea acesteia, la 1848, comunitatea credincioșilor a reușit printr-un efort comun să construiască un nou lăcaș de cult, în stil romanic și formă de navă.

În cadrul slujbei preotul paroh a primit distincția de iconom stavrofor, acordată pentru reușitele obținute în parohie și pentru lucrarea de renovare a bisericii.

În ziua de astăzi vechea biserică din Râul Sadului este lăcaș de închinare pentru o comunitate formată din aproximativ 700 de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente