Vizită pastorală în Parohia Dumbrăvița din Protopopiatul Timișoara II

În Duminica a IV-a după Paști, Preasfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Dumbrăvița, Protopopiatul Timișoara II, informează mitropolia-banatului.ro.

Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”. La slujbă au participat numeroși credincioși din localitate, mulți dintre aceștia împărtășindu-se cu Sângele și Trupul Mântuitorului Hristos.

În cuvântul de învățătură privind Pericopa Evanghelică Preasfinția sa a subliniat: „Viața noastră nu este decât un examen prin care noi dăm răspunsul la întâlnirea cu Dumnezeu. Pentru a avea răspuns de la Dumnezeu, trebuie ca față de cei de lângă noi să avem îngăduință și dragoste dumnezeiască, să ne lărgim inimile noastre pentru ca Domnul să-și facă locaș prin primirea Sfintelor Taine în sufletele noastre”.

La final Preasfințitul Paisie a transmis celor prezenți și Pr. Achim Vasile Baboș, parohul bisericii, binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral al Catedralei mitropolitane din Timișoara.

Piatra de temelie a bisericii din Dumbrăvița a fost așezată în anul 1996, iar construcția acesteia a fost inaugurată în anul 2005. Construcția este un exemplu semnificativ de arhitectură sacrală modernă, cu rădăcini în arhitectura bizantină veche din România. Interiorul Bisericii se află în curs de amenajare.

Comentarii Facebook


Știri recente