Vizită pastorală în Parohia Beregsău Mic

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a efectuat duminică o vizită pastorală în Parohia Beregsău Mic, Protopopiatul Timișoara I. Cu acest prilej, Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de la mai multe parohii din zonă. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral „Theoforos” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu, după cum aflăm de la mitropolia-banatului.ro. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a vorbit despre înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică duminicală, de la Matei 18, 23-35, în care este istorisită Pilda datornicului nemilostiv. În acest sens, Ierarhul a arătat că evanghelia Duminicii a 11-a după Rusalii ne pune înainte o învățătură esențială a creștinișmului, cea a iertării, pe care Însuși Mântuitorul Hristos a împlinit-o în chip desăvârșit pe Crucea Golgotei, iar pilda iubirii Sale nesfârșite și nemărginite pentru toți oamenii ne-a învățat că a iubi înseamnă a ierta.

După Sfânta Liturghie, Pr. Nicolae Lupșescu, parohul bisericii, a mulțumit Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul pentru binecuvântarea și bucuria adusă credincioșilor din Beregsău Mic, prin slujirea Sfintei Liturghii arhierești. Prezența ierarhului în mijlocul comunității de aici, a reprezentat prima vizită pastorală a Preasfinției sale de la numirea preotului Nicolae Lupșeșcu, ca păstor sufletesc al acestei parohii.

Biserica parohiei Beregsău Mic are ca ocrotitori spirituali pe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și pe „Sfântul Proroc ilie Tesviteanul”. Piatra de temelie a sfântului lăcaș a fost pusă de către Preasfințitul Paisie Lugojanul în anul 2008, la 21 noiembrie, de praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului. Lucrările de construcție au durat aproape doi ani, biserica fiind târnosită în anul 2010, prin purtarea de grijă a preotului paroh de la acea vreme, părintele Marian Zaharia. În prezent, sub coordonarea pr. Nicolae Lupșescu, sunt realizate lucrări de pictură la sfântul locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente