Vizită la Mănăstirea Putna. Patriarhul Antiohiei a sfințit racla Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, a vizitat sâmbătă, 24 septembrie 2016, Mănăstirea Putna. Cu această ocazie, Preafericirea Sa a sfințit racla Sfântului Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei.

La slujba de sfințire au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Părinte Qais, Episcop de Erzurum, și Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor.

În perioada 23 septembrie – 1 octombrie 2016, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, se va afla într-o vizită oficială în România. Patriarhul va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 550 ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna, precum și a 300 ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul la Râmnicu Vâlcea.

În prima parte a vizitei sale în țara noastră, Preafericirea Sa va fi prezent în perioada 23-25 septembrie 2016 la evenimentele dedicate împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna.

Comentarii Facebook


Știri recente