Vizită de lucru la nivel ministerial, la Centrul Eparhial din Giula – Ungaria

Joi, 30 mai 2013, la Centrul Eparhial din Giula, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a primit în vizită de lucru pe Domnul Szászfalvi László, Ministru Delegat în cadrul Ministerului Resurselor Umane și fost Secretar de Stat pentru Culte, care a fost însoțit de Domnul Consilier Nemes Csaba și de Domnul Tirts Tamás, Director-Adjunct la Departamentul pentru administrația proiectelor și gestionarea fondurilor, din cadrul Ministerului Resurselor Umane, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Din partea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria la această întâlnire, alături de Ierarh, au mai participat Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc și Părintele Teodor Marc, Consilierul Economic al Episcopiei.

Cu acest prilej a fost analizată situația proiectelor înaintate către Statul Ungar, în anii trecuți, din partea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, care au fost susținute financiar prin intermediul Departamentului pentru administrația proiectelor și gestionarea fondurilor, din cadrul Ministerului Resurselor Umane (EMMI) și au dovedit o foarte bună și corectă colaborare instituțională și au fost expuse, totodată, direcțiile prioritare ale acestui Departament pentru viitor, în domeniul bisericesc, civil și al păstrării identității naționale.

Au fost consemnate, din nou, bunele relații pe care Statul Ungar le-a avut constant cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, prin intermediul diferitelor sale departamente și sectoare de activitate, în acest sens o contribuție importantă avându-o și Domnul Ministru Delegat Szászfalvi László, prin funcțiile pe care le-a ocupat de-a lungul vremii, dar și rolul acestei Episcopii în dezvoltarea unor relații bune între cele două State, Român și Ungar. În cadrul mandatului efectuat în calitate de Secretar de Stat pentru Culte al Guvernului Ungar, Domnul Szászfalvi László a fost primit în două rânduri de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La finalul întâlnirii, oaspeții de rang ministerial de la Budapesta au vizitat și Catedrala Episcopală din Giula.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…