Vizită arhierească la Penitenciarul Tulcea

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care vor fi sărbătoriţi luni, 29 iunie, sunt ocrotitorii persoanelor private de libertate. În preajma hramului capelei din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Tulcea, ierarhul Tulcii a fost într-o nouă vizită pastorală, informează Ziarul Lumina.

Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Tulcea au fost vizitate joi, 25 iunie, de către Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. Pe lângă dialogurile avute cu aceste persoane, ierarhul a mai săvârşit, în capela cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a penitenciarului, slujba Acatistului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Preasfinţitul Părinte Episcop Visarion a rostit şi rugăciuni de dezlegare a persoanelor private de libertate şi de sfinţire a prinoaselor care au fost oferite ulterior celor din penitenciar.

Prezent pentru a treia oară în acest an în mijlocul celor din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Tulcea, Preasfinţia Sa a continuat pastoraţia acestora prin cuvânt de întărire în credinţa ortodoxă şi de sprijinire în efortul de pocăinţă pentru cele săvârşite, prin evidenţierea vieţii sfinte a celor doi corifei ai Apostolilor, a virtuţilor care le-au împodobit sufletele şi a râvnei lor pentru propovăduirea Evangheliei lui Hristos la toate neamurile.

”Prin faptul că ambii Apostoli au trecut prin temniţă, ei au fost aleşi ca patroni ai celor privaţi de libertate şi ai penitenciarelor. Să învăţaţi de la ei dragostea, credinţa şi răbdarea pentru ca să puteţi deveni oameni noi de care apoi societatea să se folosească”, a spus chiriarhul Tulcii.

La final, pr. capelan Nicu Partebună a mulţumit ierarhului pentru prezenţă şi pentru purtarea de grijă pe care o arată acestei instituţii speciale. Toţi cei prezenţi au primit din partea Centrului eparhial iconiţe şi produse alimentare.

Comentarii Facebook


Știri recente