Vizită arhierească la Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat sâmbătă, 17 ianuarie 2015, în mijlocul copiilor şi tinerilor ocrotiţi în cadrul Aşezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, prilej cu care le-a pus la suflet atât lor, cât şi angajaţilor un cuvânt de binecuvântare şi de mângâiere. La final, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit cadouri şi iconiţe persoanelor ocrotite în aşezământul albaiulian.

Adresându-se celor prezenți, potrivit reintregirea.ro, Ierarhul a spus: „Mă bucur să fiu astăzi la Aşezământul filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, în care se acordă asistenţă socială unui grup de 14 copii. Biologic vorbind, copiii sunt generaţiile mature de mâine ale omenirii, veriga de legătură organică dintre prezent şi viitor. Pe plan spiritual-moral, ei sunt mugurii idealurilor creştine de perfecţiune, modele de viaţă pentru cei din jurul lor. Având grijă de copii, noi Îl imităm pe Hristos, Care i-a iubit şi a zis: „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi” (Mc. 10, 14). Apreciez activitatea desfăşurată de către Părintele Marcel Duda şi de către colaboratorii Sfinţiei Sale, şi-L rog pe Dumnezeu să le înmulţească răbdarea şi iubirea jertfelnică”.

Prezența constantă a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în mijlocul celor mai încercați dintre semenii noștri şi, în special, a copiilor şi tinerilor ocrotiţi în centrele sociale oferă preoților și credincioșilor din Eparhia Alba Iuliei un model de abordare a fraţilor noştri ce au nevoie de ajutor. Mai mult decât atât, prin rugăciuni, cuvinte frumoase și fapte, Arhipăstorul nostru Îl mărturisește și-L face prezent pe Cel ce a arătat în mod repetat dragoste faţă de copii şi grijă faţă de tineri, a hrănit pe cei flămânzi, a vindecat pe cei bolnavi şi i-a mâgaiat pe cei necăjiți.

Aşezământul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia oferă găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 14 copii şi tineri cu vârste între 8 şi 20 de ani. El a fost înfiinţat în anul 2003 în urma unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz, Germania.

Comentarii Facebook


Știri recente