Românii din Paris se vor ruga la început de an Sf. Genoveva împreună cu Pr. Visarion Alexa

Părintele Visarion Alexa va începe anul 2020 în comunitatea românească din Capitala Franței, în urma invitației adresate de Pr. Paroh Răzvan Ionescu.

Parohia românească își desfășoară activitatea în cripta „Saint Francisc” a Bisericii „Saint Sulpice” din Paris și le are drept ocrotitoare spirituale pe Sfintele Parascheva și Genoveva.

Cu prilejul sărbătorii Sfintei Genoveva (3 ianuarie), care este și ocrotitoarea Parisului, vor fi organizate mai multe manifestări.

Între activitățile de hram se numără și conferința Pr. Visarion Alexa, intitulată „Sfințenia, mărturia iubirii divine”. Aceasta va avea loc duminică, 5 ianuarie, imediat după Sfânta Liturghie, anunță Pr. Răzvan Ionescu.

Pr. Visarion Alexa de la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae” – Militari va fi prezent la Paris în perioada 1-7 ianuarie 2020.

Atât Pr. Visarion Alexa, cât și Pr. Răzvan Ionescu sunt cunoscuți în special pentru activitatea lor misionară pe rețelele de socializare.


Sfânta Genoveva era o simplă fată de ţăran, născută în oraşul Nanterre din Franţa. Într-o zi, în oraşul Nanterre a sosit Sfântul Germain din Auxerre (arhidiacon de Auxerre), care era în drum spre Marea Britanie. El s-a oprit în sat şi a ţinut o predică în care le-a vorbit oamenilor despre Dumnezeu.

După ce a terminat de vorbit, o copilă în vârstă de şapte ani s-a apropiat de el şi i-a spus că doreşte să-şi închine viaţa lui Dumnezeu. Era Genoveva.

Sfântul Germain i-a dat Genovevei un medalion de bronz ce avea gravat o cruce şi i-a spus fetei să o poarte mereu, că este mult mai folositoare decât orice bijuterie sau colier de aur sau argint. Sfânta Genoveva avea să poarte întreaga viaţă acel medalion.

La vârsta de 15 ani a depus jurământul de călugărie în timpul unei ceremonii religioase oficiate de episcopul Parisului.

Sfânta Genoveva a trecut la Domnul pe 3 ianuarie în anul 512, la numai cinci săptămâni de la moartea regelui Clovis. Mormântul sfintei Genoveva a devenit loc de pelerinaj, pentru că îi erau atribuite minuni chiar şi după trecerea sa la cele sfinte.


Citește și:


Foto credit: Facebook / Visarion Alexa

Comentarii Facebook


Știri recente