Video | Președintele comunității autonome spaniole Castilia-La Mancha a vizitat Palatul Patriarhiei

Emiliano García-Page Sánchez, Președintele comunității autonome Castilia-La Mancha din Regatul Spaniei, a vizitat vineri Palatul Patriarhiei din Bucureşti.

Diplomatul spaniol a fost primit de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, în Sala Europa Christiana, informează Trinitas TV.

Ierarhul le-a prezentat pe scurt invitaţilor detalii despre aceste edificiu şi rolul pe care l-a avut în istoria naţională, după care au vizitat Expoziţia „Chipul satului românesc”.

Apoi, au mers în Sala Conventus unde au discutat aspecte privitoare la situaţia românilor care trăiesc în Castilia-La Mancha.

Pentru început, Episcopul Varlaam Ploieşteanul a transmis salutul de bun venit al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după care a subliniat ajutorul oferit de Biserica Romano-Catolică şi autorităţile spaniole pentru comunitatea românească stabilită în Castilia-La Mancha.

La rândul său, Emiliano García-Page Sánchez a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru primire şi a amintit de vizita oficială pe care Patriarhul Daniel a efectuat-o în Spania în anul 2010.


Până în 9 martie 2019, intervalul orar 09:00-16:00, puteți admira în Palatul Patriarhiei aproximativ 50 „chipuri” ale satului românesc


De asemenea, Emiliano García-Page Sánchez a asigurat că va oferi sprijin pe mai departe comunităţii româneşti stabilite în Castilia-La Mancha.

La final, Varlaam  a oferit daruri din partea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel membrilor delegaţiei spaniole.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente