Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns în Spania

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns în această după-amiază în Spania, unde efectuează timp de 5 zile o vizită canonică. Întâistătătorul Bisericii noastre va vizita și va sluji în mai multe parohii ortodoxe din Capitala Spaniei și din împrejurimi. De asemenea, are programate întâlniri cu oficialități ale statului spaniol.

Mai multe informații cu privire la vizita canonică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a oferit din Madrid reporterul Radio TRINITAS, Aurel Moisiuc: „Vizita canonică în Episcopia Spaniei și Portugaliei a început astăzi, 16 aprilie, cu primirea Delegației Bisericii Ortodoxe Române la aeroportul din Madrid. A urmat apoi primirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la parohia ortodoxă română ‘Preasfânta Fecioara Maria’ din Madrid unde sute de credincioși au venit cu flori și felicitări pentru a-l întâmpina. Aici a avut loc o slujbă de ‘Te Deum’ pentru toți românii care locuiesc și lucrează în întreaga Episcopie a Spaniei și Portugaliei. Trebuie să menționăm că parohia ortodoxă română ‘Preasfânta Fecioara Maria’ din Madrid împlinește anul acesta treizeci de ani de activitate misionară în Regatul Spaniei. După slujba de ‘Te Deum’ Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un mesaj de binecuvântare pentru toți românii care se află în Episcopia Spaniei și Portugaliei. De asemenea, Preafericirea Sa a oferit părintelui Teofil Moldovan Crucea patriarhală pentru activitatea misionară și rodnică, de treizeci de ani desfășurată în parohia ‘Preasfânta Fecioara Maria’ din Madrid. Au mai fost acordate, de asemenea, și diplome de vrednicie pentru cei care contribuie la buna desfășurare a misiunii Bisericii Ortodoxe Române în parohia ‘Preasfânta Fecioara Maria’ din Madrid”.

Duminică Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va pune la Madrid piatra de temelie pentru noua catedrala a episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente