VIDEO | Episcopii vicari Varlaam Ploieşteanul şi Timotei Prahoveanul au oficiat Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Radu Vodă

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor au oficiat vineri slujba Sfintei Liturghii la hramul Mănăstirii Radu Vodă din Capitală.

Unul din hramurile aşezământului monahal este dedicat Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, pomenit anual în 9 noiembrie, cunoscut ca un mare făcător de minuni.

Predica rostită de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a surprins modul în care a reacționat Sfântul Ierarh Nectarie la calomniile și defăimările aduse din invidie chiar de cei care i-au fost cândva prieteni.

După Sfânta Liturghie, Episcopul vicar Timotei Prahoveanul i-a oferit Arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă, un coș cu flori cu prilejul aniversării ocrotitorului său spiritual.

Mănăstirea Radu Vodă a fost ctitorită de voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina, pentru a mulţumi lui Dumnezeu că i-a dăruit victoria în lupta pe care a dat-o pe aceste locuri împotriva lui Vintilă-Vornicul şi Dumbravă-Vornicul. Vodă a ridicat-o cu gândul de a fi Mitropolia Capitalei.

Foto Credit: Mănăstirea Radu Vodă

Comentarii Facebook


Știri recente