Viața și Acatistul Sfintei Ecaterina

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a publicat Viața și Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, în format broșură.Scurtul text care rezumă cele mai importante momente din viața Sfintei Ecaterina prezintă credința acestei tinere aristocrate, care, prin forța mărturisirii sale reușește să-i convertească la Hristos pe cei mai importanți învățați ai Alexandriei Egiptului. De asemenea, textul vorbește și despre supliciile la care a fost supusă până când și-a dat sufletul în mâinile Domnului.

Icoana Muceniței, reprodusă pe copertă, o prezintă având coroană pe cap și hlamidă pe umeri, o pană de scris în mâna dreaptă, Sfânta Cruce în cea stângă și, alături, unealta martiriului – roata pe care a fost trasă înainte de a i se tăia capul. Acatistul cântă credința mărturisitoare a Sfintei, fericind-o pentru curajul cu care l-a mărturisit pe Mântuitorul Hristos până la jertfa supremă.

Broșura poate fi achiziționată de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

„Umblați ca fii ai luminii!”

Cu ocazia aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul semnează un editorial despre „vocația de luminător” a Preafericirii Sale. „Umblați ca fii ai luminii!” (Efeseni 5, 8) Taina…