„Viața este frumoasă și trebuie prețuită” | Care sunt activităţile pro life organizate în Moldova?

Pro Vita Iași va desfășura pe parcursul lunii martie o serie de activități pro life în județele Iași, Botoșani și Neamț, activități ce vor culmina cu organizarea Marșului pentru Viață, simultan în 500 de localități din România și Republica Moldova, în data de 23 martie 2019.

„Viața este frumoasă și trebuie prețuită”, a declarat pentru Doxologia Sorina Hîngănescu, coordonator al Lunii pentru Viață Iași 2019, care şi-a exprimat satisfacţia asupra faptului că în luna martie Pro Vita Iaşi va organiza „alături de partenerii noștri diverse activități care vor stârni creativitatea și atenția tinerilor”.

Marşul pentru viaţă

Marșul pentru Viață „Unic din prima secundă”, va fi organizat în data de 23 martie în 18 localități din județele Iași, Botșani și Neamț: Iași, Hârlău, Pașcani, Vlădeni, Podul Iloaiei, Țibănești, Răducăneni, Târgu Frumos, Târgu Neamț, Piatra Neamț, Roznov, Bicaz, Borca, Botoșani, Săveni, Ștefănești, Dorohoi, Darabani.

Evenimente

Activitățile pro viaţă din județele Iași, Botoșani și Neamț:

  • 40 de ateliere de lectură intitulate „Spune-mi o poveste” cu cărțile din seria Fiecare viață este un dar: Așteptându-l pe bebe, Bebe – o poveste din burtică, Ioana – o poveste despre Sindromul Down, Tudor – o poveste despre adopție. Atelierele vor avea loc în perioada 1-31 martie 2019.

  • Campania de donare de sânge „Oferă viață picătură cu picătură”. Data desfăşurării: 5 martie.

  • Seara de film pro viață la Seminarul Teologic Ortodox Iasi „Sfantul Vasile Cel Mare” din Iași, organizată în data 7 martie, ora 17:00.
  •  Conferinta cu tema: „Statutul femeii astăzi și demnitatea de mamă” – 7 martie 2019. Manifestarea academică va fi susţinută de Pr. Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita, în sala Iustin Moisescu,  începând cu ora 18:30.
  • Atelierul „Desenăm pentru Viață” – desene pe asfalt cu clasele primare din cadrul Colegiului Colegiul Național „Garabet Ibraileanu” Iași. Activitatea va avea loc în data de 7 martie, orele 09 – 12.

  • Campania online „Mamă, îți mulțumesc!” prin care utilizatorii sunt invitați să-și afișeze la fotografia de coperta a profilului de facebook o pancartă cu mesajul de mulțumire față de mamele lor: 8 martie 2019.
  • Tinerii din ASCOR vor oferi, în data de 8 martie, flori mamelor de la maternitatea Cuza Vodă. Flori vor fi oferite şi mamelor din Maternitatea Piatra Neamț.

  • Atelierul de creație „Pancarta mea pentru Viață” organizat în data de 14 martie de clasa a XI-a C din cadrul Seminarului Teologic Ortodox Iasi „Sfantul Vasile Cel Mare”. Tinerii vor desena pancare personalizate pro viață.

  • Atelierul „Desenăm pentru Viață” – desene pe asfalt la Şcoala Gimnazială „Alecu Russo” din Iași, în data de 19 martie.

  • Activitatea „Flori pentru mămici” la Maternitatea Elena Doamna din Iași: 20 martie.
  • Atelierul de lectură „Spune-mi o poveste” la clasele primare ale Liceului Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, povestitor Ana Țoc. Data evenimentului: 20 martie.

  • Campanie stradală organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down, pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Activitatea va avea loc în 21 martie.
  • Conferință a Protos. Teofan Popescu, în sala Iustin Mosiescu a Ansamblului Mitropolitan, începând cu ora 18:30, în 21 martie.
  • Ora de film la Liceului Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” şi Întâlnire Pro Vita cu tema „Prețuiește Viața”, la DGSAPC-Neamț. Data evenimentului: 21 martie.

  • Conferinţă susţinută, în 26 martie, începând cu ora 18:30, de Episcopul vicar Sofian Braşoveanul  cu tema „A fi pro viață în fața lui Dumnezeu și a societății”. Evenimentul va avea loc în Sala Iustin Moisescu.

  • Seară de film pro viață, sala Iustin Moisescu, ora 18:30. Data desfăşurării evenimentului: 28 martie 2019.

  • Gala pentru Viață din 31 martie, ora 18, în Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan. Evenimentul este dedicat recunoașterii celor care au contribuit la organizarea Lunii pentru Viață. Vor participa: organizatorii, voluntarii, partenerii, sponsorii.

Marşul pentru viaţă pe mapamond

Marşul pentru viaţă din Washington a adunat în 18 ianuarie sute de mii de susţinători pro viaţă, printre care s-au aflat şi reprezentanţi ai vieţii publice şi politice.

Cu câteva zile mai devreme, în 13 ianuarie, alte câteva mii de persoane au participat la Marşul pentru viaţă de la Chicago, potrivit Eyewitness News.

Aproape opt mii de persoane au manifestat şi în Paris împotriva avortului, informează France Info.

În Germania, Marşul pentru viaţă va fi organizat la Berlin în 21 septembrie.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente