Viața creștină înseamnă fericire chiar și în necazuri, a spus Arhiepiscopul Pimen

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților le-a vorbit sâmbătă credincioșilor din localitatea suceveană Fundul Moldovei despre viața creștină și încercările credincioșilor în drumul spre Împărăția lui Dumnezeu.

„Viața creștină este dumnezeiască”, a spus ierarhul explicând că „prin viața de sfințenie ne face Domnul fericiți. Fericiți, bucuroși, chiar și în necazuri”.

Părintele Arhiepiscop a amintit ce a spus Mântuitorul pe Muntele Fericirilor: „Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea” (Matei 5:11), dar și „Îndrăzniți! Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33).

Sfințirea noului clopot al bisericii parohiale

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a fost prezent sâmbătă în localitatea Fundu Moldovei pentru a sfinți noul clopot al bisericii parohiale. Ierarhul a oficiat, de asemenea, Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire.

Biserica din satul Fundul Moldovei – captură video Trinitas TV.

Parohia Fundul Moldovei și-a serbat vineri, 26 octombrie 2018, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, iar în a doua zi după hram, așa cum este tradiția în zonă, au fost pomeniți cei adormiți.

Biserica „Sf. Dimitrie” din Fundul Moldovei va împlini în anul 2022 două sute de ani de la sfințire.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente