Veniți de luați bucurie!

În Arhiepiscopia Timișoarei se desfășoară, pentru două zile, simpozionul „Veniți de luați bucurie”, dedicat vrednicului de pomenire Părinte Arhimandrit Teofil Părăian, informează TRINITAS TV.

Deschiderea manifestării a avut loc în această seară, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, în prezența mai multor ierarhi ai Bisericii noastre: Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cadrul întâlnirii, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif a susținut conferința cu tema „Bucuria Învierii, ospățul cel veșnic al Ortodoxiei”.

„Îmi place să spun întotdeauna că părintele Teofil a fost un nevăzător al lucrurilor acestei lumi, dar prin lumina din sufletul lui, lumina Învierii pe care a primit-o din primele clipe ale trezirii lui pe acest pământ a reușit să-i învețe pe cei nevăzători ai lucrurilor acestei lumi lumina și vederea lucrurilor nevăzute ale lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, Pr. Prof. Dr. Konstantinos Karaisaridis, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic a prezentat referatul „Aspecte liturgice în viața și învățătura Arhimandritului Teofil Părăian”.

„Am avut legături strânse și foarte apropiate cu părintele Teofil. Am scos o carte consacrată părintelui Teofil în limba greacă, care a fost publicată în Grecia. Părintele a venit în Grecia acum doi ani de zile la lansarea oficială a cărții și a ținut câteva conferințe”, a explicat Pr. Prof. Dr. Konstantinos Karaisaridis.

Simpozionul dedicat Părintelui Teofil va continua mâine, cu oficierea Sfintei Liturghii și a unei slujbe de pomenire la catedrala mitropolitană din Timișoara. În cadrul aceluiași eveniment, de la ora 12.00, la Muzeul de Artă din municipiul de pe Bega va fi vernisată o expoziție de fotografie, intitulată „De dragul părintelui Teofil”.

Comentarii Facebook


Știri recente