Vecernia Mare în biserica Parohiei Florești, Protopopiatul Bolintin

Biserica Ortodoxă se află, astăzi, 3 mai 2013, în Sfânta și Marea Vineri, prilej cu care în biserica Parohiei Florești din Protopopiatul Bolintin, slujba Vecerniei Mari a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul slujbei a avut loc ceremonia de scoatere din Sfântul Altar a Sfântului Epitaf care a fost așezat spre închinare pe o masă special pregătită în mijlocul bisericii.

Numit și Sfântul Aer, Sfântul Epitaf este o pânză de in sau de mătase pe care este zugrăvită Icoana punerii în mormânt a Mântuitorului Hristos. Sfântul Epitaf va rămâne spre închinare în mijlocul bisericii până la slujba Deniei Prohodului care va fi săvârșită în această seară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…