Vasile Bănescu transmite un mesaj către toți creștinii din România: Să nu vă temeți!

În cadrul unei emisiuni difuzate de Radio Vocea Evangheliei, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis un mesaj de încurajare și solidaritate către toți creștinii din România: Să nu vă temeți, pentru că Adevărul, care este Însuși Hristos, este întotdeauna cu noi!

„Vreau să transmit un mesaj tuturor fraților creștini din România. Trebuie să privească la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru astăzi! Să aibă ochi de văzut și urechi de auzit. Trebuie să luăm o elegantă atitudine, dar fermă atitudine, față de această presiune ideologică menită să pună la periferie valorile creștine firești ale acestui popor și să le înlocuiască cu valori mincinoase, cu o ideologie”.

„Ceea ce se încearcă, dincolo de intimidare, este inducerea unei frici, în fața unor posibile repercusiuni atunci când nu te supui ideologiei. Să nu ne fie frică, pentru că știm asta de la Mântuitorul. El este alături de noi. Să nu vă temeți, cum spune El, pentru că Adevărul, care este El Însuși Hristos, este întotdeauna cu noi”!

În cadrul emisiunii, Vasile Bănescu a vorbit despre plângerile depuse împotriva sa la CNCD, referitoare la unele afirmații despre graviditatea în rândul tinerelor.

Vorbind despre acuzațiile lui referitoare la graviditatea în rândul adolescentelor, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a spus că „dosarele de acuzație au fost din partea unor ONG-uri care sunt animate de un anumit tip de ideologie cunoscută de noi creștinii astăzi, o ideologie neomarxistă”, adversară a creștinismului.

Vasile Bănescu a explicat afirmația pentru care a fost acuzat spunând că „motivele pricipale pentru care ajung anumite tinere din această țară să rămână însărcinate la vârste foarte fragede, nu este lipsa materii numită educație sexuală”.

El a evidențiat că motivele fundamentale pentru care România se confruntă cu această situație „sunt de natură sociologică”.

Am spus că există comunități minoritare în România cu anumite cutume acceptate de comunitate. Aceste comunități sunt fragilizate social și că ar fi un sofism ieftin, am spus eu, să credem că din cauza aceasta avem un număr mare de tinere însărcinate. Practic eu am apărat aceste fete din anumite zone fragilizate social în România, a adăugat Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a spus că mesajul său intră în coliziune cu ideologia neomarxistă, care este „profund anticreștină, și care din păcate a pătruns în mod insidios în foarte multe instituții publice”.

Foto credit: Agerpres

Comentarii Facebook


Știri recente