Valori culturale românești, la Seminarul Teologic Veniamin Costachi

Începând de vineri, 7 iunie 2013, și până ieri, 9 iunie, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a găzduit a IX-a ediție a proiectului educațional „Valori culturale românești”, care a reunit peste 100 de elevi interesați de istoria și civilizația românească, preocupați, în același timp, să înțeleagă și să valorizeze tradițiile spiritualității ortodoxe, informează „Ziarul Lumina”.

În cele trei zile, elevii și profesorii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, alături de colegii lor nemțeni, au dialogat pe teme culturale și au desfășurat o suită de activități educative, misionare și sportive. Invitatul de onoare al acestei ediții a fost pr. prof. Alexandru Bogdan Ailenei, care a conferențiat pe tema „Tineretul și internetul”.

Un moment deosebit a fost sâmbătă când elevii au făcut un pelerinaj la Mănăstirea Sihla și au participat la tradiționalul meci de fotbal – Cupa „Prieteniei”, ca o modalitate de a întări prietenia dintre elevii și profesorii celor două instituții de învățământ.

Ziua de ieri, 9 iunie, a fost rezervată Sfintei Liturghii care a avut loc la Biserica „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, la care au luat parte toți cei implicați în proiect, omagiind în acest fel memoria Sfântului Ioan Iacob, de la nașterea căruia se împlinesc 100 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente