Vă vestesc și eu împreună cu îngerul că Dumnezeu este cu noi, nu ne-a părăsit: IPS Nicolae în pastorala de Crăciun

Pastorala de Crăciun a Mitropolitului celor două Americi este un mesaj de încurajare în fața fricii de boală și de moarte tot mai pregnantă în lume.

„La acest praznic slăvit vă vestesc și eu împreună cu îngerul că Dumnezeu este cu noi, că Dumnezeu nu ne-a părăsit, că Dumnezeu nu și-a uitat creația și nu-i ignoră suferința, că Dumnezeu ne trimite Mântuitor. Întruparea Fiului lui Dumnezeu din Fecioara Maria este izvorul nădejdii creștinului în pronia lui Dumnezeu pentru fiecare moment al viețuirii sale pământești ca pregătire pentru viața cea veșnică”, transmite IPS Nicolae.

Mitropolitul explică faptul că vestea venirii Mântuitorului în lume „nu este una a istoriei trecute, nu este o amintire pioasă a nașterii unui înțelept, ci este vestirea prezentului Nașterii lui Hristos”.

„Această Naștere acum ne revendică, ne cere să ne înălțăm și să-l întâmpinăm pe Hristos cel din ceruri. Mântuirea noastră în Hristos nu este un proces pasiv, ci unul activ, unul de participare, de dăruire, de jertfire. Mântuirea este darul lui Hristos, dar se realizează prin Hristos”.

„Întreaga lume se află de mai multe luni cuprinsă de frica de boală și de moarte, de întrebări grave privind viitorul fiecăruia, al familiei, al comunității și al lumii. Creștinul poate afla răspuns la aceste întrebări mărturisind credința în Întruparea Fiului lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră și privind spre Hristos ca țință a viețuirii noastre. Dacă dorim să aflăm răspunsuri aducătoare de pace, trebuie să ne întoarcem la Hristos, să ne punem nădejdea în El, căci El este reperul neschimbat al existenței noastre, El este același ‹ieri și azi și în veci›”.

Cu acest îndemn, ierarhul îl roagă pe Cel născut în iesle să ne dăruiască „sănătate și spor în credință, nădejde statornică și împăcare sufletească căci El ne este Mântuitor”.

Vezi pastorala intergrală pe site-ul oficial al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Sursă foto: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente