Uniți la nevoie: Parohia românească din Fiumicino ajută Spitalul Orăşenesc din Lehliu-Gară

În preajma Zilei Naționale, au ajuns la Spitalul Orăşenesc din Lehliu-Gară câteva daruri pentru secția de pediatrie. Ajutorul vine din Italia, de la Parohia „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul” – Fiumicino (în apropiere de Roma).

La începutul postului Naşterii Domnului, Parohia Fiumicino, a inițiat o colectă pentru a dona aparate respiratorii, aerosoli şi pulsoximetre secției de pediatrie şi nu numai, a Spitalului Orăşenesc din Lehliu-Gară, județul Călăraşi.

Au fost trimise 29 de aparate respiratorii şi inhalatoare, 8 pulsoximetre electronice pediatrice şi o serie de tuburi consumabile aferente aparaturii.

Aparatele au ajuns cu bine la destinație în data de 02 decembrie 2020, notează Episcopia Italiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Mulți dintre românii aflați la muncă în Italia au o situație materială precară iar efectele crizei coronavirus i-a adus la limită. În acest context, mare parte dintre ei au găsit sprijin la parohiile românești din Peninsulă. Totodată, comunitățile parohiale s-au solidarizat și în sprijinirea spitalelor din Italia, dar și a celor din România.

Pentru activitățile filantropice ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cei doi ierarhi români din Peninsulă au fost decorați de Președintele Klaus Iohannis.

Foto credit: Phototechno

Comentarii Facebook


Știri recente