„Unitate în diversitate” la Liceul Teologic din Satu Mare

Liceul Teologic „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare găzduiește, zilele acestea, în cadrul Proiectului Comenius „Lasă-mă să te cunosc: Unitate în diversitate”, o serie de activități religioase, culturale și recreative. În deschiderea festivă a evenimentelor, elevi și profesori din mai multe țări au participat, în Biserica „Sfântul Nicolae” a instituției de învățământ la slujba de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Proiectul reunește, timp de doi ani, elevi și profesori din România, Turcia, Spania, Italia, Lituania, Polonia și Bulgaria.

La deschiderea festivă au participat și autorități locale, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul a primit la final, din partea organizatorilor, o plachetă însoțită de Certificatul Commenius. La rândul sau, ierarhul a oferit oaspeților câte un album cu bisericile de lemn din Maramureș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…