Un stat american va celebra Centenarul Marii Uniri a românilor

Guvernatoarea statului Iowa din SUA, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018 Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor, informează Adevărul.

Conform declarației ambasadei SUA la București, Kim Reynolds a motivat gestul prin faptul că România este un partener strategic al Statelor Unite, prin contribuția româno-americanilor la dezvoltarea societății SUA, dar și prin creșterea legăturilor bilaterale dintre statul Iowa și România.

„Eu, Kim Reynolds, Guvernatorul Statului Iowa, proclam ziua de 1 decembrie 2018 drept a 100 aniversare a Marii Uniri a Românilor în Iowa și felicit România, poporul român, pe româno-americanii din Iowa pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și felicit România pentru reușitele ei ca națiune vibrantă și pentru că este un partener apropiat al Statelor Unite”, a spus guvernatoarea.

Această acțiune face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Statul Iowa este cel de al paisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială” mai precizează ambasada SUA.

Foto credit: Iowa Public Radio

Comentarii Facebook


Știri recente