Un preot român va participa la un concert internaţional de muzică bizantină în Liban

Pr. Alexandru Grigoraş, membru al corului Byzantion şi slujitor la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, va participa la un concert internaţional de muzică psaltică organizat în data de 19 aprilie 2019, la Beirut, Liban.

Recitalul va fi susţinut de intepreţi de muzică bisericescă din şapte ţări şi va fi organizat de Şcoala de muzică bisericească (School of Ecclesiastic Music – SEM) a Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești din Muntele Liban.

Arsenii Zaitcev din Rusia, Meletie Kashinda din Congo, Vanghelis Ghikas din Grecia, Nicolas Malek din Liban, Mariam Skorda din Grecia şi Divna Ljubojevic din Serbia vor interpreta cântări specifice Postului Mare în capitala Libanului.

Pr. Alexandru Grigoraş este absolvent al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi membru al Corului Byzantion din anul 2011.

Unul dintre proiectele sale este interpretarea tuturor cântărilor din Anastasimatarul de Victor Ojog pe note şi text. Videoclipurile postate pe contul său de Youtube reprezintă o resursă importantă pentru cei care doresc să înveţe muzică psaltică.

De asemenea, el a pus pe note psaltice Slujba Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Foto credit: SEM

Comentarii Facebook


Știri recente