Un preot african le-a vorbit studenților teologi din Alba Iulia despre convertirea sa la Ortodoxie

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit marți o conferință inedită: Părintele Habbil Lipesa Omukuba, din Kenya a susținut un curs de Misiologie Ortodoxă pentru studenții teologi din anul III.

Conferențiarul a fost invitatul Părintelui Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie a instituției.

El le-a prezentat pe scurt studenților viaţa sa, le-a mărturisit convertirea sa la Ortodoxie și și-a exprimat recunoștința pentru posibilitatea de a urma o școală ortodoxă la finalul căreia a devenit preot.

Părintele Habbil Lipesa Omukuba este tată a cinci copii și coordonează un proiect social în cadrul căruia funcționează o școală și se oferă masa pentru o sută treizeci de copii. El spune că cel mai important aspect al misiunii sale este educația și se concentrează să le ofere copiilor posibilitatea de a merge la școală.

Foto: Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia

Clericul kenyan a vizitat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, orașele Cluj și Târgu Mureș și Mănăstirile Nicula, din județul Cluj, și Orlat, din județul Sibiu.

Părintele Habbil Lipesa Omukuba este cleric al Patriarhiei Ortodoxe Grecești a Alexandriei și a Întregii Africi.

Foto credit: Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…