Un nou protopop în Eparhia Sălajului

Protopopiatul Șimleul Silvaniei are un nou protopop. Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a hirotesit marți, 15 mai 2012, întru iconom stavrofor și protoiereu pe PC Pr. Dan Haiduc. De asemenea, în aceeași zi a fost instalat în funcția de Protopop al Șimleului, potrivit episcopiasalajului.ro.

Părintele Dan Haiduc, în conformitate cu prevederile art. 70 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a fost numit protopop, pentru o perioadă de patru ani, de Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu, în ședința Permanenței Consiliului Eparhial din 19 aprilie 2012.

Părintele Protopop Dan Haiduc s-a născut la 27 septembrie 1971, este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca (1992), licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea (1996) și a urmat cursurile programului de studii aprofundate în cadrul aceleiași Facultăți (1997).

A fost hirotonit preot la 18 august 1997 pe seama parohiei Horoatul Crasnei, unde păstorește și în prezent. În anul 2003 a primit distincția de iconom, iar în anul 2010 a obținut gradul I în preoție în cadrul Centrului de Perfecționare Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente