Un nou protopop de Reșița

Protopopiatul Reșița din Episcopia Caransebeșului are un nou administrator. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, l-a hirotesit și instalat pe noul protoiereu în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul reșițean Govândari. Ceremonia a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în prezența ierarhului locului.

„Credem că experiența părintelui Petru Berbentia se va dovedi și în conducerea Protopopiatului Reșița care este cel mai întins, cu cei mai mulți preoți și cu cei mai mulți credincioși. Protopopiatul este format din 70 de parohii. Există și foarte multe probleme în cadrul acestui protopopiat, dar cu siguranță așa cum părintele Berbentia a știut să-și chivernisească bine casa sa, parohia încredințată, ctitorind o biserică într-un cartier fără biserici din Reșița, suntem convinși că în timpul cel mai scurt noul protopop va chivernisi așa cum se cuvine Protopopiatul Reșița dovedind ascultare, supunere și dragoste față de Centrul Eparhial, precum și dragoste față de toți preoții și credincioșii din acest binecuvântat protopopiat”, a declarat pentru TRINITAS TVPS Părinte Lucian.

Noul protopop este ctitorul bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, situată în cel mai mare cartier reșițean. În prezent parohia desfășoară numeroase activități culturale, social-filantropice și misionare, dar și o intensă lucrare de păstrare și promovare a credinței și a limbii române pentru românii din Serbia și Ungaria.

La slujbe au participat membrii Permanenței Consiliului Eparhial, preoții din Protopopiatul Reșița, autorități centrale, județene și locale, precum și credincioși din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente