Un nou proiect social în Episcopia Caransebeșului

Episcopia Caransebeșului a demarat, marți, 5 martie 2013, prin intermediul centrului de voluntariat, campania umanitară „Banca de alimente”, după cum informează site-ul episcopiacaransebesului.ro.

Prin proiectul social „Banca de alimente”, Episcopia Caransebeșului își propune colectarea și depozitarea, în condiții optime, de alimente și lucruri necesare în situații de urgență, haine, pături, etc., destinate persoanelor aflate în dificultăți.

Rada Petrișor, coordonatorul centrului de voluntariat, a declarat: „Astăzi (n.r.: ieri, 5 martie 2013) a început campania de strângere a alimentelor pentru prima Bancă de alimente din Caransebeș destinată situaților de urgență. Ne dorim o participare cât mai mare a multor oameni de bine din orașul nostru, pentru că nimic nu e mai frumos decât să-ți aproapele. Se pot aduce ca donații alimente cu termen de valabilitate ridicat, conserve în general, dar și apă, pături, haine, etc. Beneficiarii băncii de alimente sunt persoanele vârstnice, persoanele cu handicap, cele cu boli cronice, persoane care aparțin unor minorități, posibile victime ale discriminării, persoane aflate în situații de criză, deces în familie, pierderea locuinței, pierderea locului de muncă, pierderea sănătății, victime conjugale, etc. și toate acele persoane care din diferite motive au nevoie de ajutorul nostru”.

Proiectul „Banca de alimente” este realizat de către centrul de voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, iar partenerii implicați în acesta sunt Societatea Femeilor Ortodoxe Caransebeș, Clubul Montan Reșița, Radio Reșița, Organizația pentru Strategii și Programe de dezvoltare și Banat TV. Sediul băncii de alimente de află la Societatea Femeilor Ortodoxe din Caransebeș, str. C.D. Loga, nr. 8, municipiul Caransebeș.

Informațiile privind donațiile în alimente și bani pot fi obținute de la persoanele de contact pr. Gabriel Gozman-Pop 0755094448, Rada Petrișor 0734773474, Elena Babeu 0734773474.

Comentarii Facebook


Știri recente