Un nou lăcaș de cult în Eparhia Clujului

O noua biserică va fi construită în municipiul Bistrița. Lăcașul de rugăciune va fi ridicat în incinta Spitalului de Oncologie din oraș și va purta hramul „Sfântul Nectarie de Eghina”, protectorul bolnavilor de cancer. Slujba de punere a pietrei de temelie va avea loc miercuri, 10 aprilie 2013, de la ora 18:00 și va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, potrivit Radio Renașterea.

Vor participa pe lângă pacienții și cadrele medicale ale unității spitalicești și autorități locale. Construcția bisericii vine ca o necesitate duhovnicească pentru bolnavii internați aici a precizat directorul spitalului județean, Mircea Gelu Buta: „La Spitalul Județean de Urgență din Bistrița continuăm proiectul început cu mulți ani în urmă, pe vremea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu de introducere a spiritualității creștine în actul medical. În luna mai a anului 1998 am reușit ca să sfințim micul paraclis din incinta clădirii principale a Spitalul de Urgență. Între timp am dezvoltat și baza teoretică a implementării acestui proiect prin seminarul internațional de Medicină și Teologie, și am reușit ca într-un alt complex al spitalului nostru – în serviciile de pneumo-ftiziologie – să sfințim în urmă cu doi ani o biserică cu hramul «Sfinții Doctori fără de arginți». Biserica din incinta spitalului de oncologie vine să continue acest proiect. Sperăm ca până în toamna acestui an să poată fi dată în folosința bolnavilor.”

După slujba de sfințire Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Andrei va participa la o seară duhovnicească organizată de Garnizoana militară din Bistrița. Întâlnirea va avea loc de la ora 19:00 la Cercul Militar din Parcul municipal.

Comentarii Facebook


Știri recente