Un nou Exarh administrativ pentru mănăstirile și schiturile Episcopiei Giurgiului

Noul Exarh administrativ al mănăstirilor și schiturilor din Episcopia Giurgiului este Părintele Protos. Macarie Șotârcă cel care, începând cu data de 1 martie a fost numit și îndrumător al obștii monahale a Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul mănăstirii, Preacuvioșia Sa va coordona lucrările de edificare a noii biserici a mănăstirii ce-i va avea ca ocrotitori pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina.

Crescut în obștea Schitului Darvari din București, părintele Macarie Șotârcă a îmbrăcat haina monahală în urmă cu două decenii. În anul 2008 Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, l-a numit Stareț al Mănăstirii Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu, unde a avut o activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească deosebită. În această ascultare părintele Protos. Macarie Șotârcă a reușit în scurt timp să transforme o fostă unitate militară într-o mănăstire care a devenit un reper duhovnicesc pentru toți pelerinii ce-i trec pragul. În calitatea de Exarh administrativ, părintele Protos. Macarie Șotârcă va veghea la dinamizarea activităților administrative și gospodărești ce se vor desfășura în mănăstirile și schiturile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…