Un nou consilier patriarhal

Radu Neuman a fost numit în funcția de consilier patriarhal coordonator în cadrul Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, în ședința Permanenței Consiliului Național Bisericesc din data de 4 aprilie.

În noua funcție pe care o deține, Radu Neuman dorește o mai bună cooperare la nivel eparhial în domeniul social, precum și rezolvarea problemelor asistenței religioase din penitenciare, unități militare, spitale și așezăminte sociale. „O prioritate a activității Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române, pentru perioada următoare, este aceea de a sprijini creșterea cooperării la nivel eparhial în domeniul social, pentru promovarea și replicarea exemplelor de bună practică. Totodată, împreună cu Federația Filantropia, se va continua dezvoltarea de parteneriate strategice la nivel național, cu actorii relevanți, în vederea măririi eficienței și a impactului în furnizarea serviciilor sociale”, a declarat pentru „Ziarul Lumina” Radu Neuman, consilier patriarhal coordonator în cadrul Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române.

Dintre cele mai importante funcții pe care Radu Neuman le-a ocupat, o amintim pe cea de director executiv al Fundației „Bucuria Ajutorului” (FBA), înființată în 2010 sub patronajul Arhiepiscopiei Bucureștilor, la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Principalele activități și responsabilități exercitate în funcția de director executiv sunt: reprezentarea fundației în relațiile cu terții, promovarea fundației în scopul recrutării de donatori, finanțatori și instituții care să sprijine activitățile desfășurate, supervizarea procesului de comunicare externă al organizației, evaluarea performanțelor profesionale ale membrilor echipei, asigurarea și supervizarea procesului de planificare strategică al organizației, monitorizarea implementării planificării strategice al organizației ș.a. În perioada februarie 2008 – martie 2011 a ocupat postul de șef Serviciu asistență socială Baicului în cadrul Consiliului local sector 2 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. În 2011, Radu Neuman deținea funcția de evaluator de competențe profesionale și formator în cadrul Centrului de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale Pro Vocație, o organizație nonguvernamentală care a creat în România primul Centru de Evaluare a Competențelor pentru ocupații din domeniul social. În perioada 1-30 septembrie 2012 a ocupat funcția de evaluator de competențe profesionale -formator în cadrul Companiei de consultanță și training „Schultz Consulting”.

Comentarii Facebook


Știri recente