Un nou centru social de zi pentru copii, în Drumul Taberei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfințit astăzi, 1 octombrie 2013, Centrul Social de zi al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul din Drumul Taberei, ocrotit de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Slujba a fost oficiată de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române imediat după Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi. La eveniment au participat autorități locale, dar și numeroși credincioși.

La finalul slujbei de sfințire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat felicitări tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect și a dăruit, pentru centrul social, o icoană reprezentând pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.

„Am sfințit acest centru de zi pentru copiii care se află în parohia cu hramurile Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ioan Rusul din cartierul ANL Brâncuși și mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul dat. De asemenea mulțumim tuturor celor prin care harul lui Dumnezeu a lucrat, părintelui paroh, părintelui co-slujitor, credincioșilor și în mod deosebit mulțumim autorităților de la Sectorul 6 care au ajutat la lucrările acestui Centru de zi pentru copii. Dorim, ca semn de prețuire și binecuvântare , fiindcă poartă hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, să vă oferim această icoană cu binecuvântare și cu doriri de ajutor de la Dumnezeu în continuare”, a spus Preafericirea Sa.

Centrul social de zi – Sf. Împărați Constantin și Elena

În anul 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost semnat un acord de parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 6, București, pentru realizarea unui Centru social de zi pentru copii. Lucrările de construcție ale clădirii centrului (demisol, parter, etaj și mezanin) au fost demarate în luna octombrie 2011 și au fost finalizate în luna august 2012, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6.

Centrul Sfinții Împărați Constantin și Elena cuprinde 5 săli de curs, un centru medical, o bibliotecă, bucătărie, spații de joacă în curte și dotarea necesară pentru desfășurarea activităților specifice pentru un număr de 50 de copii cu vârste între 3 și 7 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…