Un nou centru pentru vârstnici va fi deschis în localitatea bistrițeană Maieru

În localitatea bistrițeană Maieru va avea loc joi, 22 octombrie 2015, deschiderea oficială a Centrului rezidențial pentru vârstnici Sfinții Zaharia și Elisabeta, informează Radio Renaşterea.

Slujba de binecuvântare va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Potrivit consilierului misionar–social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean, imobilul în care va funcționa centrul este dotat la standarde europene şi va oferi servicii de înaltă calitate persoanelor vârstnice. Construcția a fost realizată în baza unui proiect european și este dotată conform legislației în vigoare, putând să găzduiască 25 de persoane vârstnice. Centrul rezidențial pentru vârstnici Sfinții Zaharia și Elisabeta va fi administrat de către Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud și este rezultatul unui parteneriat încheiat cu Primăria comunei Maieru.

În prezent cele 5 centre rezidențiale pentru vârstnici care funcționează sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului, deschise la Mociu, Turda, Mănăstirea Dobric, Cușma și Maieru, oferă îngrijire și asistență pentru peste 200 de beneficiari.

Comentarii Facebook


Știri recente