Un nou arhimandrit in Arhiepiscopia Sibiului

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Cârțișoara, județul Sibiu a primit joi, 21 noiembrie, vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii și l-a hirotesit arhimandrit pe duhovnicul mănăstirii, părintele Dimitrie Papacioc, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Alături de cele 20 de maici de la Cârțișoara, la slujba religioasă au participat și credincioși din satele apropiate de așezământul monahal și pelerine din alte locuri ale țării. Răspunsurile liturgice au fost date de corul maicilor de la mănăstire, iar la finalul slujbei, duhovnicul mănăstirii, părintele Dimitrie Papacioc a fost hirotesit arhimandrit. Ridicarea la acest rang a părintelui Dimitrie a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar hirotesia de ieri a consfințit decizia luată de ierarhii din Patriarhia Română. După hirotesie, părintelui Dimitrie Papacioc i-au fost înmântate toiagul, crucea și bedernița, însemnele specifice acestui rang monahal. Alături de părintele duhovnic, la Sfânta Liturghie a mai oficiat și starețul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, arhimandritul Ilarion Urs.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit despre sărbătoarea din 21 noiembrie și despre cinstirea deosebită de care se bucură Maica Preacurată în Biserica OrtodoxăNoul arhimandrit din Arhiepiscopia Sibiului i-a mulțumit IPS Mitropolit Laurențiu pentru încrederea acordată atunci când l-a propus pentru acest rang monahal și l-a asigurat că își va îndeplini până la capăt misiunea încredințată. Ca semn de prețuire și de recunoștință, obștea mănăstirii, prin maica stareță Siluana Ciupitu, i-a oferit IPS Mitropolit Laurențiu o icoană realizată în atelierele așezământului monahal.

Comentarii Facebook


Știri recente